۰
plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۳:۳۱
کد مطلب : ۱۸۸۱۴۶

تردد نفتکش‌ها همچنان محدود است

تردد نفتکش‌ها در تنگه‌های هرمز و باب‌المندب در آغاز هفته همچنان در سطح پایینی قرار داشت؛ موضوعی که نشان می‌دهد با وجود اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، درباره احتمال ازسرگیری مذاکرات صلح، فعالان بازار هنوز نسبت به کاهش تنش‌ها و بازگشت امنیت به مسیرهای حیاتی انتقال انرژی اطمینان ندارند.
تردد نفتکش‌ها همچنان محدود است
به گزارش «نفت ما»، داده‌های شرکت کپلر که رویترز به آن استناد کرده است، نشان می‌دهد روز دوشنبه ۱۲ نفتکش از تنگه باب‌المندب عبور کردند. بیشتر این کشتی‌ها فرستنده‌های خود را روشن نگه داشته بودند؛ به این معنا که تلاش نمی‌کردند عبور خود از این تنگه را پنهان کنند.

در همین حال، در تنگه هرمز تنها سه نفتکش در روز دوشنبه تردد کردند؛ رقمی که نسبت به هفت نفتکش در روز یکشنبه کاهش یافته است.

تردید بازار نسبت به ادعای ترامپ درباره مذاکرات صلح

اظهارات ترامپ درباره افزایش تمایل طرف‌ها به ازسرگیری مذاکرات صلح، در پایان هفته گذشته و آغاز هفته جاری به کاهش قیمت نفت منجر شد. با این حال، قیمت‌ها امروز مسیر خود را تغییر دادند؛ زیرا معامله‌گران درباره صحت این اظهارات و احتمال دستیابی به توافق صلح ابراز تردید کردند. این تردیدها پس از انتشار گزارش‌هایی درباره تلاش فرماندهی مرکزی آمریکا برای یافتن راهکارهای جدید به‌منظور اعمال فشار بر ایران نیز تشدید شد.

شبکه سی‌ان‌ان نخستین رسانه‌ای بود که این موضوع را گزارش کرد. بر اساس این گزارش، یکی از افسران فرماندهی مرکزی آمریکا در پیامی به تحلیلگران نظامی اعلام کرده است: «ما به دنبال راه‌های جدید، خلاقانه و غیرمتعارف برای اعمال فشار و مجازات ایران هستیم.» این گزارش نشان می‌دهد ارتش آمریکا لزوماً خود را برای صلح آماده نمی‌کند.

فشار اقتصادی ایران از مسیر انرژی

ایران نیز به نظر می‌رسد راهبرد وارد کردن فشار اقتصادی به آمریکا از طریق محدود کردن مسیرهای حیاتی تجارت انرژی را دنبال می‌کند. این رویکرد تاکنون نیز بی‌اثر نبوده است؛ قیمت نفت بالاتر از سطحی قرار گرفته که ترامپ خواهان آن بود و قیمت بنزین نیز تنها سه ماه مانده به انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا بار دیگر از چهار دلار به ازای هر گالن عبور کرده است.

انتقاد ترامپ از شرکت‌های نفتی

ترامپ روز دوشنبه شرکت‌های بزرگ نفتی را به دلیل «کسب درآمد بیش از حد» مورد انتقاد قرار داد. او در دفتر بیضی‌شکل کاخ سفید به خبرنگاران گفت: «وقتی یک شرکت را می‌بینید که ۱۲ برابر سال گذشته درآمد داشته است، باید بخشی از آن را به مردم بازگرداند.» رئیس‌جمهوری آمریکا همچنین تأکید کرد: «آنها باید قیمت خرده‌فروشی و قیمت مصرف‌کننده را کاهش دهند.»

منبع: اویل پرایس
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


هزینه تقابل را چه کسی می‌پردازد؟
شیدا آریایی پور/ پژوهشگر حقوقی
گچ، جایگزین کم‌کربن برای کاهش انتشار CO₂
حسین میرافضلی/ کارشناس حوزه انرژی