۱
plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۲:۱۲
کد مطلب : ۱۸۸۲۰۴
یکه‌تازی چین در بازار سوخت؛

پکن محدودیت‌های صادرات را کاهش داد

چین برای دومین ماه متوالی در ماه اوت، محدودیت‌های صادرات فرآورده‌های نفتی را کاهش داده است؛ اقدامی غیرمنتظره که می‌تواند زمینه بازگشت صادرات سوخت این کشور به سطوح پیش از جنگ را فراهم کند.
پکن محدودیت‌های صادرات را کاهش داد
به گزارش «نفت ما» و به نقل از رویترز، به گفته پنج منبع فعال در صنعت، پکن روز سه‌شنبه به پالایشگاه‌ها مجوز موقت صادرات ۲.۷ میلیون تن فرآورده نفتی در ماه اوت را صادر کرده است. این محموله‌ها به مقصد هنگ‌کنگ و ماکائو ارسال نخواهند شد. چین که بزرگ‌ترین واردکننده نفت جهان است، پس از آنکه جنگ ایران جریان انتقال نفت خام را مختل و واردات نفت این کشور را به‌شدت کاهش داد، صادرات فرآورده‌های نفتی خود را از ماه مارس تا ژوئن کاهش داد تا از تأمین نیاز داخلی اطمینان حاصل کند.

پکن پس از توافق موقت صلح میان آمریکا و ایران، از ماه ژوئیه روند کاهش محدودیت‌های صادراتی را آغاز کرد. با این حال، سهمیه‌های جدید صادراتی برای ماه اوت برای چندین فعال بازار غافلگیرکننده بوده است. سه منبع مطلع گفتند پالایشگاه‌ها همچنین اجازه دارند بخشی از سهمیه صادراتی ماه اوت را به سپتامبر منتقل کنند؛ چرا که فرصت زمانی برای فروش محموله‌ها در بازار نقدی محدود است. این موضوع می‌تواند باعث شود حجم واقعی صادرات کمتر از سقف مجاز باشد.

برآورد دو منبع تجاری نشان می‌دهد با احتساب محموله‌های ارسال‌شده به هنگ‌کنگ و سوخت‌گیری هواپیماهای بین‌المللی در فرودگاه‌های چین، مجموع برنامه صادرات بنزین، گازوئیل و سوخت جت این کشور در ماه اوت به حدود ۳.۶ تا ۳.۷ میلیون تن خواهد رسید. این رقم بالاتر از میانگین صادرات ماهانه ۳.۰۴ میلیون تنی بنزین، گازوئیل و سوخت جت در سال ۲۰۲۵ است؛ رقمی که بر اساس داده‌های گمرک چین محاسبه شده است. همچنین برنامه صادرات پالایشگاه‌های چین برای ماه ژوئیه حدود ۲.۵ میلیون تن بوده است.

با این حال، یک مدیر معاملات نفتی دولتی چین گفت با توجه به فرصت زمانی محدود برای برنامه‌ریزی محموله‌ها و همچنین تداوم ابهام درباره دسترسی پالایشگاه‌ها به نفت خام در بحبوحه درگیری‌های خاورمیانه، «احتمال زیادی وجود دارد که پالایشگاه‌ها در نهایت بسیار کمتر از حجم مجاز صادرات داشته باشند». کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات چین که بر سهمیه‌های صادرات سوخت نظارت دارد، تاکنون به درخواست برای اظهارنظر درباره این موضوع پاسخ نداده است.

الزام پالایشگاه‌ها به حفظ ذخایر سوخت

از مجموع ۲.۷ میلیون تن مجوز صادراتی، ۲.۲ میلیون تن به پالایشگاه‌های دولتی اختصاص یافته و شرکت پتروشیمی ژجیانگ، که بخش عمده سهام آن در اختیار گروه خصوصی رونگ‌شنگ پتروشیمی است، مجوز صادرات ۵۰۰ هزار تن را دریافت کرده است. رونگ‌شنگ که پس از بیش از سه ماه توقف، صادرات خود را در ماه ژوئیه از سر گرفت، تاکنون به درخواست برای اظهارنظر پاسخ نداده است.

منابع تجاری گفتند پالایشگاه‌ها پیش از دریافت مجوز صادرات باید ثابت کنند ذخایر کافی برای عرضه در بازار داخلی در اختیار دارند و برنامه تولید تعیین‌شده خود را نیز محقق کرده‌اند. در حال حاضر انتظار می‌رود تولید پالایشگاه‌های چین در ماه اوت افزایش یابد. تحلیلگران و معامله‌گران پیش‌بینی می‌کنند نرخ پالایش نفت خام در این کشور ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار بشکه در روز نسبت به برآورد نزدیک به ۱۳ میلیون بشکه در روز در ماه ژوئیه افزایش پیدا کند.

منبع: رویترز
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


هزینه تقابل را چه کسی می‌پردازد؟
شیدا آریایی پور/ پژوهشگر حقوقی
گچ، جایگزین کم‌کربن برای کاهش انتشار CO₂
حسین میرافضلی/ کارشناس حوزه انرژی