۰
plusresetminus
تاریخ انتشارجمعه ۲۴ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۰
کد مطلب : ۱۷۶۱۱۲
مقایسه بازدهی هفتگی سهام گروه‌های مختلف نفت و پتروشیمی با بازارهای موازی؛

طلای پرمشتری در مقابل بورس بی‌اطمینان

هفته سوم بهمن ماه در حالی سپری شد که عموم بازارهای مالی کشور تحت تاثیر اخبار تحولات بین‌المللی پیرامون رویارویی یا توافق ایران و آمریکا قرار داشتند. این موضوع مهمترین عامل در تعیین وضعیت بازارهای مختلف کشور است و نمی‌توان بدون در نظر گرفتن احتمالات آن بازارهای مالی را تحلیل کرد. 
طلای پرمشتری در مقابل بورس بی‌اطمینان
 به گزارش "نفت ما"،در این هفته ابهام در فضای مذاکرات و نحوه تصمیم‌گیری دولت ترامپ باعث شکل‌گیری احتیاط در بازارهای مختلف بود اما در این میان ثبات در بازار ارز و به تبع آن طلا بیشتر از بازار سرمایه‌ای بود که چند هفته‌ای است رونقی ندارد. 
در طول این هفته اگرچه تحول چشمگیری در فضای مذاکرات شکل نگرفت اما همین که از سوی دو کشور اعلام شد که مذاکرات متوقف نشده و دو طرف همچنان تمایل به ادامه مذاکرات دارند، خبری مثبت برای بازار محسوب می‌شد. 
با این حال سخنان ضد و نقیض رئیس جمهور آمریکا، تحرکات رژیم صهیونیستی و همچنین افزایش ناوگان جنگی مستقر در منطقه به نوعی احتمال جنگ را همچنان بالا نگاه داشته است و در چنین شرایطی انتظار شکل گیری یک وضعیت باثبات در بازارهای مختلف نمی‌رود. 
ترمز دلار کشیده شد
میانگین بازدهی دلار: قیمت دلار که در روز پنج‌شنبه 16 بهمن ماه 162 هزار و 240 هزار تومان بود، این هفته نوسان اندکی داشت و تقریبا در طول یک هفته محدوده جابجایی قیمت پایینی داشت. 
در نهایت نیز در پایان هفته روی نرخ 162 هزار و 550 هزار تومان آرام گرفت. به این ترتیب دلار در مجموع هفته افزایش قیمت 0.2 درصدی را تجربه کرد. می‌توان گفت که مذاکرات ایران و آمریکا باعث شده که فعلا ترمز افزایش قیمت دلار کشیده شود.
طلا، همچنان پرمشتری در ایران
میانگین بازدهی طلا: اونس جهانی در پایان این هفته۴۹۷۰  دلار بود که نسبت به آغاز هفته افزایش اندکی داشت. 
با این حال به نظر می‌رسد که تقاضا در بازار ایران باعث شده که قیمت طلا در ایران بالاتر باشد. در پایان این هفته نرخ هر گرم طلای 18 عیار در کشور حدود 19 میلیون و 530 هزار تومان اعلام شد. 
در صندوق‌های طلای قابل خرید و فروش در بورس نیز بازدهی هفت درصدی سهام این صندوق‌ها در طول این هفته مشاهده شد.
بورس همچنان بر مدار احتیاط
میانگین بازدهی بورس: شاخص کل بورس در این هفته از از سه میلیون و 59هزار واحد در آغاز معاملات روز شنبه به چهار میلیون و 29 هزار واحد در پایان معاملات هفتگی رسید و به این ترتیب سهامداران این بازار به طور میانگین زیان0.7 درصدی را در این هفته تجربه کردند.
میانگین بازدهی سهام گروه نفت و پتروشیمی
از میان سهام قابل خرید و فروش در بازار سرمایه ایران 54 سهم در این گروه قرار دارند. 
در این هفته میانگین بازدهی سهام این گروه 2.3 -  درصد بود. به عبارت دیگر سهامداران این گروه به طور میانگین زیان 2.3 درصدی را در این هفته تجربه کرده‌اند. 
زیان کمتر نفتی‌ها نسبت به پتروشیمی‌ها
میانگین بازدهی پتروشیمی‌ها: صرف نظر از سهام پتروشیمی‌های نیمه کاره، سهام 28 شرکت پتروشیمی فعال در بازار سرمایه رد و بدل می‌شود. 
میانگین بازدهی سهام این شرکت‌ها در این هفته 2.6 – درصد بود که به معنای زیان 2.6 درصدی سهامداران این شرکت‌ها بود.
میانگین بازدهی نفتی‌ها: در بازار سرمایه ایران سهام 18 شرکت مرتبط با صنعت نفت قابل خرید و فروش بود که در هفته گذشته میانگین زیان 1.8 درصد داشتند. به این ترتیب اگرچه نفتی‌ها نسبت به پتروشیمی‌ها زیان کمتری داشتند اما همچنان نسبت به میانگین بورس پرزیان‌تر بودند.
میانگین بازدهی تولید کنندگان روانکارها
از میان شرکت‌های نفتی پنج شرکت در زمینه تولید روانکارها فعالیت دارند که در هفته‌ای که گذشت کاهش قیمت سهام این شرکت‌ها به طور میانگین چهار درصد زیان را به سهامداران تحمیل کرد.
میانگین بازدهی تولید کنندگان اوره و متانول
در میان شرکت‌های پتروشیمی در این بازار، سهام شرکت‌های تولید کننده اوره و متانول نیز به طور میانگین کاهش قیمتی بیش از میانگین بورس داشتند و سهامداران این سهم‌ها به طور متوسط 2.9 درصد زیان را در این هفته متحمل شدند. 
میانگین بازدهی پالایشی‌ها
پالایشی‌ها در این هفته نیز همچون هفته‌های قبل عملکرد قابل تحمل‌تری را در میان سهم‌های مختلف گروه نفت و پتروشیمی داشتند. این سهم‌ها در مجموع هفته میانگین کاهش قیمت 0.8 درصدی را داشتند که تقریبا معادل کاهش شاخص کل بورس بود.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی