به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "
نفت ما"، «مصطفی الکاظمی» روز یکشنبه در مراسم افتتاح نیروگاه تولید برق میسان گفت که این نیروگاه برق میسان تا ۷۵۰ مگاوات برق تولید میکند که یک افزایش کیفی برای شبکه سراسری انتقال و تامین انرژی تمام استانهای عراق است.
وی با اشاره به افتتاح چندین نیروگاه از جمله نیروگاه میسان طی چند سال اخیر گفت: تلاش کردهایم نیروگاههای سنتی را تبدیل به نیروگاههای کامپوزیتی کنیم که با مصرف انرژی کمتر برق بیشتری تولید کنند.
وی ادامه داد: دنیا خیلی تغییر کرده و موضوع محیط زیست در اولویت کار قرار گرفته است و به همین دلیل نام وزارت برق عراق هم به وزارت برق و انرژیهای جایگزین یعنی دوستدار محیط زیست تغییر یافت. انرژیهایی که از نظر هزینه ارزانتر و مناسبتر با تحولات زمانه است.
نخست وزیر عراق گفت که کار در وزارت برق و در چارچوب برنامه دولت در حال انجام است تا یک استراتژی جدید برای تامین انرژی بر اساس مجموعهای از شرایط و بهبود خدمات برق در سراسر عراق به کار گرفته شود.
الکاظمی تاکید کرد: برای اینکه عراق کریدور انتقال انرژی بین کشورهای همسایه باشد، پروژه اتصال برق با کشورهای مختلف همسایه و بهره مندی از این ارتباط را ادامه میدهیم.
«عادل کریم» وزیر برق عراق هم در مراسم افتتاح نیروگاه میسان اعلام کرد که عراق برای تامین ۲۴ ساعته برق شهروندان خود به ۳۵ هزار مگاوات برق نیاز دارد.
او با بیان اینکه عدم احداث پالایشگاه نفت بر تامین گاز نیروگاههای برق تاثیر گذاشته است، گفت که طی قراردادی که عراق با شرکت توتال خواهد داشت گاز بیشتری دریافت میکند و همکاری وزارت برق با وزارت نفت برای تامین سوخت نیروگاههای برق ادامه دارد.
وزیر برق عراق همچنین گفت که نیروگاه گاز این کشور که توسط داعش تخریب شده بود بازسازی شده و افتتاح آن برای تولید ۲۵۰ مگاوات برق نزدیک است.
وی با بیان اینکه در آینده نزدیک امکان تامین گاز نیروگاههای عراقی با گاز بومی این کشور وجود ندارد، تصریح کرد: نیاز به واردات گاز طی پنج سال آینده وجود دارد.
کریم با اشاره به اینکه عراق برای تامین انرژی برق ۲۴ ساعته شهروندان نیاز به ۳۵ هزار مگاوات برق دارد، تاکید کرد: تولید ما در حال حاضر بین ۲۳ تا ۲۴ هزار مگاوات است.
وی گفت: در تامین گاز طبیعی برای برق مشکل داریم و همچنان ادامه دارد.
کریم در مورد پروژه تولید برق از انرژی پاک تأیید کرد که وزارتخانه در مرحله اول، برای تولید ۷۵۰۰ مگاوات انرژی پاک توسط شرکتهای بینالمللی که در سرتاسر عراق هستند، قرارداد امضا کرده است و کار برای تأمین زمین و آغاز مرحله دوم پروژه که از سال آینده آغاز خواهد شد، ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه شبکههای کنونی انتقال انرژی در عراق قدیمی و فرسوده هستند، تاکید کرد: برای توسعه آنها باید هزینههای هنگفتی در نظر گرفته شود و تصویب نشدن بودجه عراق به دلیل تشکیل نشدن دولت جدید، به بخش برق عراق آسیب زده است.
عراق برای تولید حدود ۷۰۰۰ تا ۸۰۰۰ مگاوات برق متکی به گاز ایران است و توقف گاز به معنای توقف یک سوم شبکه برق عراق است.
سخنگوی وزارت برق عراق به تازگی اعلام کرده است که کشورش در حال حاضر روزانه ۴۰ میلیون متر مکعب گاز از ایران وارد میکند با این حال همچنان به حجم بیشتری نیاز دارد.
منبع: فارس