به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "
نفت ما"، در ماه ژوئن، همزمان با بمباران تهران، اتفاق عجیبی رخ داد: صادرات نفت خام ایران افزایش یافت. با وجود بمباران، ایران از صادرات نفت باز نماند.
تحریمها به جای تغییر رفتار دولت، بازارها را تغییر میدهند و روابط اقتصادی را بازسازی میکنند، و نفت را به کانالهایی هدایت میکنند که بر اساس ژئوپلیتیک و نه منطق تجاری ساخته شدهاند.
اکنون، دوران تحریمهای نفتی به عنوان یک ابزار قهری به پایان میرسد. بازار نفت ایران در اطراف واقعیت جدیدی که تحریمها ایجاد کردهاند، شکل گرفته است.
در هیچ یک از دو مورد تحریم نفتی، تحریمها رفتار دولت را تغییر ندادند. ایران در برنامه هستهای خود در برابر فشار آمریکا مقاومت کرد، در حالی که روسیه در مورد اوکراین کوتاه نیامده است.
به جای دوچندان کردن تحریمها، واشنگتن باید سودمندی تحریمهای نفتی را دوباره ارزیابی کند یا، جسورانهتر، کنار گذاشتن کامل این تلاش را در نظر بگیرد.
تحریمهای نفتی را میتوان حفظ کرد، اما تصور اینکه آنها رفتار ایران یا روسیه را به طور معنیداری تغییر خواهند داد، یک ادعای واهی است که باید کنار گذاشته شود. در عین حال، واشنگتن و متحدانش باید واقعیت جدید را درک کنند - تحریمها بازار جهانی نفت را دوباره تنظیم کردهاند و ایران و روسیه را به چین نزدیکتر کرده و جریانهای انرژی جهانی را بر اساس خطوط ژئوپلیتیکی و نه تجاری دوپاره کردهاند.