به گزارشنفت ما ،مدیرعامل شرکت ملی نفتکش از رشد تقاضا برای حمل و نقل نفت خام و فرآوردههای نفتی خبر داد و گفت: تجارت حمل و نقل دریایی دنیا در سال ۲۰۱۴ رقم ۱۰.۵۳ میلیارد تن بود که پیشبینی میشود در سال ۲۰۱۵ به ۱۰.۹۶ میلیارد تن افزایش یابد.
علیاکبر صفایی امروز در ادامه بیست و سومین همایش ارگانهای دریایی، اظهار داشت: حمل و نقل موجب تحکیم مبانی اقتصاد، حفظ منافع استراتژیک و اقتدار ملی میشود.
وی با بیان اینکه اقتدار ملی صرفاً مباحث نظامی نیست اظهار داشت: در بخش دریا، مباحث تجاری خود نمادی از اقتدار ملی است و هرچه اقتصاد دریایی فعالتر باشد، اقتدار ملی در این باره بیشتر خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه پیشبینی میشود در سال 2015 حمل و نقل دریایی باری 4.1 درصد رشد کند، گفت: نشانههایی از رشد تقاضا برای حمل و نقل نفت خام در دنیا وجود دارد.
صفایی به اهمیت حمل و نقل دریایی اشاره کرد و گفت: توسعه زیرساختهای صنعت دریایی به تحکیم مبانی اقتصادی و سیاسی، حفظ و توسعه منافع استراتژیک و دفاعی و اقتدار ملی میانجامد.
صفایی اضافه کرد: میزان تجارت حمل و نقل دریایی در جهان در سال 2014 رقم 10.53 میلیارد تن بود، پیشبینی میشود در سال 2015 این رقم با 4.1 درصد رشد به 10.96 میلیارد تن افزایش یابد.
صفایی ادامه داد: مجموعه تناژ کشتیهای ناوگان جهانی تا فوریه 2015 حدود 1.7 میلیارد تن است که نسبت به سال قبل رشد ظرفیت معادل 35 درصد داشته است.
مدیرعامل شرکت ملی نفتکش گفت: پیشبینی میشود ظرفیت پالایشگاهی در مناطق مختلف دنیا در سال 2015 رشدی معادل 2.5 درصد را تجربه کند و به میزان 99.2 میلیون بشگه در روز افزایش یابد.
وی یادآور شد: پیشبینی شده است میزان حمل و نقل گاز مایع شامل LPG و LNG در سال 2015 به 75 میلیون تن در LPG و 259 میلیون تن در حمل LNG افزایش یابد.
صفایی با اشاره رشد نیاز به مصرف گاز LPG و LNG در بلند مدت گفت: نشانههایی از رشد تقاضا برای حمل و نقل نفت خام در کوتاهمدت و برای حمل و نقل فرآوردههای نفتی وجود دارد و همچنان افزایش ظرفیت عرضه کشتی نسبت به تقاضای حمل و نقل وجود خواهد داشت.
وی تغییرات منطقهای اقتصادی در بازار جهانی، نوسان قیمت جهانی نفت و سوخت، ناامنی و بیثباتی سیاسی در برخی از مناطق دنیا و تغییرات در ظرفیت ناوگان جهانی را از تحولات تأثیرگذار بر شرکتهای کشتیرانی بینالمللی عنوان کرد.
وی همچنین مصرف روزافزودن انرژی در هند و چین، دزدی دریایی و کاهش تمایل بانکهای بینالمللی در سرمایهگذاری در بخش دریایی را از دیگر تحولات تأثیرگذار بر شرکتهای کشتیرانی بینالمللی دانست.
وی اضافه کرد: تحولات و سیاستهای تولید نفت اوپک، رقابتهای کشتی در برابر خط لوله و صادرات فرآوردههای نفتی خاورمیانه با توجه به توان پالایشگاههای جدید منطقه از تحولات برای بازار کشتیهای نفتکش در سال 2015 عنوان کرد.
وی همچنین صادرات گاز مایع LPG از کشور آمریکا و افزایش تعداد کشتیهای VLGC تحت سفارش جهان را از تحولات بازار کشتیهای LPG در سال 2015 عنوان کرد.
مدیرعامل شرکت ملی نفتکش با اشاره به افزایش هزینهها در بخش کشتیرانی به غیر از سوخت به پیشبینی افزایش رقابت برای بازار موجود در کشتیرانی و صنایع فراساحل گفت: هرگونه برنامهریزی و تصمیمگیری در حوزه زیرساخت حمل و نقل دریایی اعم از کشتی، بنادر و صنایع فراساحل باید با لحاظ شدن متغیرهای محیطی و عوامل تأثیرگذار بر صنعت اتخاذ شود.
وی به رویکردهای سیاستهای اقتصادی مقاومتی در صنعت حمل و نقل دریایی اشاره کرد و گفت: به روز رسانی قوانین براساس قوانین سازمان جهانی دریانوردی، ارتقاء پوشش بیمهای کشتیهای ناوگان بر اساس موازن بینالمللی، توسعه و نوسازی ناوگان و استفاده از تسهیلات بانکی مناسب برای توسعه ناوگان از اقدامات ناوگان تجاری ملی جهت ورود به بازارهای جهانی پس از تحریمها خواهد بود.
وی بر لزوم رفع کلی تحریمهای کشتیرانی و حمل و نقل دریایی با قرار دادن متن پیشنهادی ارگانهای دریایی در موافقتنامههای به دست آمده با 1+5 اشاره کرد و گفت: توجه دقیق به متغیرهای تأثیرگذار بیرونی و درونی در حمل و نقل دریایی در برنامهریزیهای توسعه ناوگان وجود دارد.
صفایی همچنین بر انجام اصلاحات لازم برای بازگشت ناوگان نفتی و غیرنفتی به بازارهای بینالمللی با به روز کردن شرایط فنی، ایمنی و استانداردهای کشتیهای ناوگان اشاره کرد.