مدیرعامل پتروشیمی جم در گفت و گو با نفت ما دلایل کاهش حاشیه سود را تشریح کرد:
افزایش نرخ خوراک، یوتیلیتی و حذف معافیت مالیاتی از دلایل عمده کاهش سود جم
اشتراک گذاری :
تنوع بازار صادراتی توانسته درآمدهای ارزی پتروشیمی جم را افزایش بدهد که در صورتهای مالی منعکس شده است.
فایل ویدیو
محمد هاشم نجفی اردکانی، مدیرعامل پتروشیمی جم در حاشیه برگزاری مجمع این شرکت در خصوص راهبرد این شرکت برای حفظ حاشیه سود با توجه به افزایش هزینه های سربار تولید اظهار داشت: صنعت پتروشیمی با چالش افزایش مواجه نرخ یوتیلیتی و خوراک مواجه است و باید به هر نحوی که میتوانیم تلاش خودمان را بکنیم و بتوانیم حاشیه سود مان را بالا نگه داریم. یکی از موضوعات دیگر که در کاهش حاشیه سود تاثیرگذار است، بحث مالیات بود که خیلی از شرکت های پتروشیمی در عسلویه و ماهشهر از معافیت 25 ساله برخوردار بودند و اصلا به عنوان مشوق های سرمایهگذاری این معافیت ها به آنها داده شده بود. متاسفانه قبل از اینکه موعد 25 ساله تمام بشود، با یک بخشنامه و قانون عطف به ماسبق کردند و برای سالهای قبل تر هم این مالیاتهای کلان را تعریف و دریافت کرده اند که حاشیه سود ما را پایین آورده است. این دو موضوع عملا حاشیه سود کل صنعت پتروشیمی را کم کرده و علیرغم اینکه درآمدها افزایش پیدا کرده بود، حاشیه سود شرکت ها کم شده است.
نجفی اردکانی در خصوص تغییر استراتژی فروش جم از تمرکززدایی بر چین و شناسایی و تنوع بازارهای جدید مثل اروپا، CIS و تاثیر آن بر درآمدهای ارزی شرکت اعلام کرد: تنوع بازار صادراتی توانسته درآمدهای ارزی پتروشیمی جم را افزایش بدهد که در صورتهای مالی منعکس شده است. اما یکی از نکات خیلی مهم برای ما اینست که بهر حال نمی خواهیم بازار چین را از دست بدهیم. در بازار چین قطعا در آینده با توجه به مگا پروژه های پلیمری این کشور ما باید در نوع محصول و نوع حضورمان در بازار چین تجدید نظر کنیم.
مدیرعامل پتروشیمی جم در خصوص بهره برداری از فاز نهایی ABS-Rubber پادجم و راه اندازی پروژه PDH/PP کنگان گفت: با تقسیم سود 90 درصدی عملا برای پروژه های توسعه ای ما مشکل پیش می آید و اولویت اصلی ما اینست که بتوانیم از طریق شیوه های تامین مالی امکان تامین مالی رو انجام بدهیم. ما هم اکنون 700 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی تسهیلات اخذ کرده ایم. همچنین امیدواریم که PDH/PP کنگان همان مسیر و شتابی که واقعا در یک سال اخیر گرفته را ادامه بدهد.
در پروژه ABS/Rubber پادجم، بخش رابر آن باقی مانده و امیدواریم که به صورت خودگردان از محل افزایش تولید و درآمد خودش در بخش ABS که GPPSتولید می کند، تامین مالی اش را براساس سرفصل های خودش انجام بدهد