۲
۴
plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۱ - ۰۸:۱۱
کد مطلب : ۱۵۰۸۶۵

انتقاد کارگران پارس جنوبی به اظهارات معاون وزیر

کارگران شرکتی نفت می‌گویند: به جای برگزاری آزمون و جذب تازه‌واردان به عنوان رسمی، نیروهای شرکتی را تبدیل وضعیت کنید.
انتقاد کارگران پارس جنوبی به اظهارات معاون وزیر
  به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"،  براساس آخرین آمارها، بیش از نیمی از کارگران متخصص و باسابقه‌ی صنعت نفت به خصوص در منطقه‌ی پارس جنوبی که اصلی‌ترین پروژه‌های نفت و گاز کشور در آن قرار داد، شرکتی و ارکان ثالث هستند.
این کارگران که تعداد آن‌ها فقط در عسلویه و کنگان هزاران نفر است و برخی از آن‌ها سال‌ها سابقه‌ی کار تخصصی و فنی دارند، از امنیت شغلی برخوردار نیستند و کمتر از نصف رسمی‌ها حقوق و مزایا دارند. همه‌ی امید این نیروها به تبدیل وضعیت از طریق حذف پیمانکاران و یا تصویب طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت است اما در بحبوحه‌ی تصویب این طرح، خبر برگزاری آزمون جذب توسط وزارت نفت و اظهارات معاون این وزارتخانه، موجب انتقاد این نیروها شده است.
چرا بازهم آزمون؟
علیزاده یکی از شرکتی‌های پارس جنوبی که با وجود داشتن مدرک کارشناسی و تخصص، سال‌ها در این منطقه به عنوان کارگر پیمانکاری با کمترین حقوق و مزایا کار کرده، در ارتباط با آزمون جذب وزارت نفت و آوردن نیروهایی از بیرون و رسمی کردن آن‌ها می‌گوید: سوال این است که چرا از نیروهای باسابقه و متخصصِ بدنه‌ی نفت که سال‌ها به عنوان ارکان ثالث، شرکتی و قراردادی کار کرده‌اند، جذب نمی‌کنند؛ چرا برای گرفتن نیروهای رسمی، آزمون برگزار می‌کنند؛ مگر در شرکت‌های زیرمجموعه‌ی وزارت نفت، نیروی متخصص و باسابقه کم داریم؟!
او ادامه می دهد: اگر ظرفیت برای رسمی کردن دارند، چرا ما باید پیمانکاری باشیم؛ هزاران کارگر که سابقه و تخصص دارند، شرکتی باقی بمانند و از بیرون نیروی تازه فارغ‌التحصیل را که تجربه‌ای ندارد، بیاورند و یک‌شبه رسمی کنند؛ آیا این عدالت است؟
اظهارات معاون وزیر نفت
هجدهم آذرماه، مهدی علی مددی، در گردهمایی هم اندیشی مدیران ارشد صنعت نفت با بیان اینکه با روی کارآمدن دولت سیزدهم با انبوهی از مطالبات کارکنان در صنعت نفت روبه‌رو بودیم، گفت: با حمایت وزیر نفت و رویکرد انسان‌مدارانه ایشان و تأکید دولت سیزدهم بر مردمی بودن، به فکر حذف صورت مساله مسائل و مشکلات کارکنان صنعت نفت نبودیم بلکه به‌دنبال حل آنها بودیم.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزیر نفت در مورد کارگران پیمانکاری به «اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در شرکت‌های مختلف» اشاره کرد و اجرای این طرح را به معنای «ساماندهی نیروها» دانست؛ این در حالیست که به گفته‌ی کارگران شرکتی نفت، مفهوم ساماندهی واقعی، حذف شرکت‌های پیمانکاری و رسمی شدن تمام نیروهایی‌ست که به کار و تخصص آن‌ها در مجموعه‌ی نفت و گاز کشور نیاز است.
علی مددی در اظهاراتش از مسائل کارگران پیمانکاری که به گفته‌ی علیزاده، کارگر پارس جنوبی، بیشترین بار صنعت نفت بر دوش آن‌هاست، عبور و به موضوع فراخوان برای جذب نیروهای رسمی ورود کرد: «تا سال ۱۴۰۸، ۱۷ هزار نیروی صنعت نفت بازنشسته می‌شوند بنابراین از هم‌اکنون به فکر جذب نیروهای متخصص در این زمینه هستیم، با اقدام‌های انجام شده تقاضای جذب ۵ هزار و ۸۵ نفر را ارائه کردیم که سازمان اداری و استخدامی با جذب ۳ هزار و ۳۰۰ نفر موافقت کرده است که تا پایان این ماه برنامه برگزاری آزمون استخدامی را با هماهنگی سازمان سنجش خواهیم داشت.»
انتقاد به اظهارات آقای معاون وزیر
علیزاده در ارتباط با این اظهارات می‌گوید: حالا که هزاران کارگر شرکتی و پیمانکاریِ صنعت نفت در انتظار تصویب طرح ساماندهی در مجلس و رسمی شدن هستند، وزارت نفت به فکر افتاده آزمون برگزار کند و گروهی را از بیرون به داخل مجموعه بیاورد؛ این نگرانی وجود دارد که در بحبوحه‌ی تصویب طرح، می‌خواهند احتمالا خودی‌ها را بیاورند و چارت‌های خالی را با آن‌ها پرکنند؛ فردا که طرح تصویب شد و قرار شد قراردادی‌ها پیمانی و رسمی شوند، خواهند گفت ببخشید دیگر جای خالی نداریم.
این نیروی پیمانکاری خطاب به نمایندگان مجلس می‌گوید: از مجموعه‌ی وزارت نفت بپرسید مگر نیروهای قراردادی و شرکتیِ زیرمجموعه‌تان تبحر و تخصص کافی ندارند؛ مگر همین‌ها نیستند که چرخ‌های عظیم صنایع نفت و گاز کشور را با قدرت تمام می‌گردانند؛ پس چرا می‌خواهید آزمون برگزار کنید و از بیرون نیروی رسمی بیاورید؟
به گفته‌ی وی، اگر تا قبل از این طرح ساماندهی با جزئیات کامل به تصویب می‌رسید و نهادها و ارگان‌ها از جمله وزارت نفت به جذب دائم نیروهای خود مجبور می‌شدند، دیگر وزارت نفت چارت خالی برای رسمی کردن نیروها از بیرون نداشت و حقوق کارگرانی که سال‌ها در این مجموعه زحمت کشیده‌اند هم تضییع نمی‌شد.
علیزاده از کارگرانی می‌گوید که بعد از سال‌ها کار سخت در عسلویه و خارک و بندر امام، چون امیدی به بهبود وضعیت شغلی خود ندارند، مهاجرت می‌کنند؛ از مدیران کم‌تجربه‌ای که قدیمی‌ها را از ارتقای شغلی ناامید می‌کنند؛ از سیستمی که برای تخصص و سابقه‌ی کار ارزش چندانی قایل نیست.
او اضافه می‌کند: به گونه‌ای برخورد می‌کنند که گویا تمام آرزو و آمال کارگران شرکتی نفت که هر سال با یک شرکت سودجوی جدید سروکله می‌زنند و کلی مشکلات دارند، فقط اجرای طرح طبقه بندی مشاغل است و اگر این طرح در شرکتی اجرا شود – که البته هنوز بسیاری از شرکت‌های دست چندم به اجرای آن رضایت نداده‌اند- دیگر رسالت مدیران نفت به پایان رسیده و دیگر نباید هیچ کاری برای بهبود وضعیت کارگران ارکان ثالث نفت صورت دهند.
این کارگر ارکان ثالث با تاکید بر اینکه «نسبت به اظهارات معاونت وزارت نفت انتقاد داریم و از او می‌خواهیم پاسخ دهد چرا منتظر تصویب طرح ساماندهی نمی‌مانید و اصولاً چرا این طرح هیچ جایگاهی در مناسبات و تصمیم‌سازی‌های شما ندارد» اضافه می‌کند: سال‌ها در گرمای جانفرسای جنوب کار می‌کنی به امید روزی که رسمی شوی و زندگی بهتری داشته باشی اما بعد از سال‌ها انتظار و به جان خریدن رنج و تبعیض، ناگهان متوجه می‌شوی یک آزمون برگزار کرده‌اند و نیروهای تازه از بیرون آورده‌اند و رسمی کرده‌اند.

منبع: ایلنا 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


چرا آزمون نباشد ؟ چون جنابعالی با پارتی وارد شده ای تو و امثال تو نیاز به آزمون نمیبینند . جوانان مملکت که مثل شماها وصل به صد جا نیستند آزمون بهترین راه است
نیروهای ارکان ثالث موجود در صنعت نفت اکثرا با زد وبند و استفاده از رانت فامیلی وارد سیستم شدند آنها که آشنایی نداشته اند چه گناهی کرده اند که راه آنها به صنعت باید سد شود .شما همین که وارد سیستم شدید و حقوق ماهیانه شما از تمام کارمندان دستگاههای دولتی غیر نفت بیشتر است برید شاکر باشید .
باید در استخدام رسمی سخت گیری شود و به دهه شصت و هفتاد و تا نیمه های هشتاد برگردد و جذب نیروهای پیمانکاری که اقوام و خویشان مدیران و سرپرستان هستند یا کار چاق کن کارفرما نباید جذب شوند
امیر
با سلام و احترام.بنده یکی از کارکنان رسمی صنعت نفت می باشم.و بنظر حقیر وقتی نیروهای امکان ثالث را می بینم پا به پای نیروی های رسمی مشغول بکار هسنتد و با کمال تاسف هیچکدام از امکاناتی که نیروی رسمی بهرمند هستند آنها محروم می باشند.نیروی سخت کوش ارکان ثالث دارای تجربه و سواد واقعی فنی بعنوان مثال شاغل در سکوهای نفتی که از مشاغل سخت محسوب می گردد مشغول انجام وظیفه می باشند و از طرفی بی عدالتی که اخیرا بر آنها وارد شد که تعداد زیادی از فرزندان ایثارگران جذب شدند ولی با کمال تاسف زحمات آنهایکه از این سهمیه محروم بوده و بیشترین و سخت ترین مشاغل را انجام می دهند نادیده گرفته شد.امید می رود دست اندر کاران جذب در صنعت نفت حق حقوقی برای این نفرات زحمتکش را نیز مد نظر قراردهد.اگر چه این افراد با کوچکترین چشمداشتی به کار خود ادامه می دهند ولی الحق والانصاف استخدام حق مسلم اینگونه افراد می شود.خدای متعال به مسئولینی که تصمیم درستی در رابطه با جذب این نفرات مدنظرشون هست اجر ی عظیمی عطا فرماید.آمین