۶
۱۰
plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۷
کد مطلب : ۱۵۵۵۸۹

پایان تنش آبی سیستان تا ۳ سال دیگر

مشاور وزیر و رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو در سفر به سیستان ضمن گفت‌و‌گوی رودررو با مردم، وضعیت تأمین و توزیع آب شرب این منطقه را از نزدیک بررسی و پایش کرد.
پایان تنش آبی سیستان تا ۳ سال دیگر
 به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"،سال‌هاست سیستان و بلوچستان که در واقع پهناورترین استان کشور نیز محسوب می‌شود، به‌دلیل قهر طبیعت با معضل بزرگ خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کند،
وضعیتی که با توجه به وابستگی منابع آبی این خطه به بارش‌های سالیانه، محدودیت‌های آبی را برای بسیاری از مردم روستاها و حتی شهرها به‌همراه داشته است.
از سوی دیگر علاوه بر قهر طبیعت، عدم پایندی افغانستان به تعهدات بین‌المللی در خصوص پرداخت حق‌آبه ایران از هیرمند نیز سبب شده است که نه‌تنها دیگر از خروش هامون و نوازش آفتاب و طبیعت دل‌انگیز سالیان دور این خطه خبری نباشد که حیات مردم سرزمین رستم دستان هم تحت تأثیر محدودیت‌های آبی قرار بگیرد.
در حالی که نه‌تنها این منطقه وسیع با 5 شهرستان و 900 روستا و آبادی، منبعی دیگر برای تأمین آب ندارد، بلکه کلان‌شهر زاهدان نیز به آورد رودخانه هیرمند وابسته است، وضعیتی که شرایط را سخت‌تر کرده است‌.
با وجود این محدودیت‌ها اما دولت‌مردان با عزمی راسخ به‌دنبال راه‌هایی برای کاهش تنش آبی بر مردم هستند و با جدیت تمام طرح‌هایی را دنبال می‌کنند.
اجرای بزرگ‌ترین طرح آبرسانی روستایی کشور در سیستان و بلوچستان
مشاور وزیر و رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو در سفری به سیستان، ضمن گفت‌و‌گوی رودررو با مردم، وضعیت تأمین و توزیع آب شرب این منطقه را از نزدیک بررسی و پایش کرد.
میثم جعفرزاده در جریان پایش وضعیت تأمین آب شرب روستاهای شمال استان سیستان و بلوچستان از اجرای 1000 کیلومتر لوله‌گذاری خطوط انتقال و شبکه توزیع در سطح این استان پهناور خبر داد و اظهار داشت: در قالب طرح ملی جهاد آبرسانی، تأمین آب و رفع تنش آبی از 1751 روستای استان سیستان و بلوچستان با ارزش 4 هزار و 830 میلیارد تومان اعتبار، به‌عنوان بزرگترین طرح آبرسانی روستایی در حال اجراست.
رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو حجم عملیات اجرایی این طرح را بیش از 4 هزار کیلومتر لوله‌گذاری اعلام کرد و افزود: پیش‌بینی‌ می‌شود با برنامه‌ریزی صورت‌گرفته در یک بازه زمانی 3ساله تمام روستاهای بالای 20 خانوار این استان از نعمت آب شرب سالم و بهداشتی بهره‌مند شوند.
اصلاح و توسعه شبکه آب همه روستاهای دچار تنش آبی سیستان در قالب طرح جهاد آبرسانی
مشاور وزیر نیرو بیان کرد: اصلاح و توسعه شبکه توزیع و خطوط فرعی همه روستاهای دچار تنش آبی به‌منظور کاهش اثرات ناشی از کم‌آبی و محدودیت‌های منابع آبی در طرح جهاد آبرسانی لحاظ و انجام می‌شود.
وی با اشاره به بازدیدی که از روستاهای شهرستان هیرمند و نیمروز داشت، بیان کرد: در جریان این بازدید مقرر شد در کوتاه‌مدت نصب تانکر ثابت برای مناطق بحرانی و همچنین آبرسانی سیار برای روستاها صورت گیرد.
جعفرزاده اضافه کرد: با تکمیل خط انتقال از چاه‌نیمه شماره سه به تصفیه‌خانه زهک که در قالب طرح جهاد آبرسانی وزارت نیرو در حال انجام است، آب شرب روستاهای سیستان از چاه‌نیمه شماره سه تأمین خواهد شد.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


رضا
کاش به جای وعده بیخود به مردم سیستان و بلوچستان علی الخصوص سیستان یه پولی ماهیانه میدادین که امرار معاش میکردن.
دیگه ازبلوف زدن هاتون خسته شدیم دهنتون روببندیدراحتریم همش دروغ تحویل مامیدیدشماراه زابل به زاهدان روچهل وسه سال هنوزدوبانده اش روتموم نکردیدطرح اب رسانی روشعارمیدیدهنوزگازرسانی روتکمیل نکردیدشمابرسیستان کدوم کارانجام دادیدفقط اعصاب وروان ماروبهم ریختید
آقا اومد مشکل حل شد سه سال دیگه ! سه سال رو مردم چکار کنن کوچ کنند جای دیگه بعدا بیان ویا در کنار آبرسانی
حقمان هم از طالبان گرفته خواهد شد
یه خلوار وعده که به هیچ کدام نخواهد کرد
دلسوز ایران
جواب جوونایی که طالبان شهید کردن چی میشه بی غیرتای بیگانه
حسین
سلام واقعا توان برنامه ریزی در این دو شهر بزرگ نصب آب شرین کن ها مثل عربستان و کشورهای خلیج فارس هر چقعدر هم هزینه داشت ارزش بسیار داشت مردم دیگر شاهد کم آبی نبودن درسته آب شرین کن ها هم مشکلات دارند ولی کمتر از مشکلات آبی که از افغانستان می آمد بود و دیگر
برای آب درگیر نبودیم متاسفانه حکومت خیلی کم کاری کرده و هنوز هم به این سیاست کم آبی ادامه میدهد تهیه آب از افغانستان که موجب شده سیاست های غیر منطقی با طالبان صورت بگیرد
ماراکشتید
این دولت حرف قشنگ میزنن ولی در عمل صفر هستن چون از وقتی این دولت شروع به کار شده تورم بالاترین سطح در 44سال تحمل میکنیم
جلو ترانزیت کالا به افغانستان را بگیرید .خودشان حق آبه را دو دستی تقدیم می کنند
محمد
عالیه عالیه عالیه
ولی آب هیرمند حل نشد
مثل ملا نصرالدین شد
توبره شو گم کرد رفت وسط بازار فریاد زد یا او کسی که توبره من رو برده بیاره یا کاری که نمی خواستم انجام میدم
دزد توبره شو آورد
بعد پرسیدند مل اگر توربر ات پیدا نمی شد چکار می کردی
گفت خورجینی از وسط می بریدم دوتا توبره درست میکردم
حالا این آب آوردن مثال ملا است
با افغانهای بی تربیت جاهل نباید مدارا کرد
میران
تورو خدا بعد دیگه باافغانا تجارت نکنید
اینا از یزید بدترن
الکی