به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "
نفت ما"، سید صالح هندی، مدیر پیشین اکتشاف شرکت ملی نفت نیز از جمله نخبگانی بود که نسبت به شیوه خشونت بار ترویج امر دینی انتقاد کرد و از کمپین اعتراضی بانوان محجبه در این زمینه حمایت کرد.
حمایت هندی اما با واکنش یک خبرنگار امنیتی مواجه شد و وی و همکارانش بر هندی تاختند که او باید در موضوعات حوزه تخصصی خودش سخن بگوید و نه مسئله حجاب!
این توییت و اظهار نظر با واکنش گسترده بسیاری از فعالان و به ویژه بدنه جوان صنعت نفت مواجه شد، این افراد در حمایت از هندی اظهار کردند که او نیز فارغ از تخصصش، یک شهروند ایرانی است و حق مشروع او است که در مورد موضوعات کلان ملی، نظر شخصی اش را ابراز نماید.
به گفته این منتقدان، دایر تنگ نظری یک طیف خاص با نگاهی طالبانی به آنجا رسیده است که به شهروندان معترض می شوند که چرا در مورد موضوعاتی مانند حجاب، نظر شخصی خود را ابراز می کنند؟
تحمیل نگاه یک اقلیت بر اکثریت کشور در روزهای اخیر و برخوردهای خشن با نوامیس مردم در سطح خیابان، با اعتراضات گسترده شهروندان از طیف های نظری متفاوت مواجه شده است.
ایجاد گسل های اجتماعی آن هم در شرایط خطرناکی که کشور با انواع تهدیدهای خارجی و اقتصادی روبه رو است و مردم از نظر معیشتی در تنگنای شدیدی هستند، جامعه نخبگانی کشور را به واکنش واداشته است.
بسیاری از علما و مذهبیون نیز به این رویه اعتراض کردند. کما اینکه حمایت سید صالح هندی از کارزاری رسانه ای بود که توسط خانم های محجبه و اغلب چادری به راه انداخته شده بود.
آیت الله جوادی آملی نیز از جمله علمایی بود که به این شیوه جدید برخورد معترض شد و در حساب کاربری خود نوشت که مسئله حجاب و عفاف با سرنیزه درست نمی شود.
از ابتدای انقلاب نیز بسیاری از بزرگان و علما در خصوص حجاب نظری بسیار متفاوت از جبهه پایداری و تندروهای امروزی، ابراز کرده اند. از جمله آنها امام خمینی (ره) و آیت الله طالقانی بودند.
مصاحبه مشهور محمد مهدی جعفری با آیت الله طالقانی از این زمره است، زمانی که طالقانی در مصاحبه با ایشان در مسئله حجاب گفت: «زمانی که در اصل دین اجبار نیست، در فرع آن نیز اجباری وجود ندارد» برخی از چهره های افراطی و مذهبی نما در آن دوره به این سخنان تاختند و در شورای صداوسیما، خواهان عدم پخش آن شدند.
پس از آنکه این موضوع به سمع و نظر امام رسید و ایشان گفتند «نظر طالقانی نظر من است» این مصاحبه در تلویزیون پخش شد و عیناً در روزنامه اطلاعات نیز بازنشر شد.
آیت الله سیستانی نیز از جمله علمایی هستند که حتی به اجبار و خشونت پدر و همسر نسبت به حجاب زن و دختر معترض شدند و در فتوای رسمی آن را جایز ندانستند، ایشان همچنین در مورد اجبار حجاب در عراق ایستادگی کردند و آن را مایه دین زدگی دانستند و بر روش های فرهنگی و نرم تاکید کردند.
در روزهای اخیر شیون مادری دردمند برای پیاده کردن دختر مریضش از گشت ارشاد و کتک زدن مردم توسط این واحد، آن هم در حالی که آمار جرم و جنایت و انواع سرقت در جامعه بسیار گسترش یافته، به بحثی عمیق در جامعه انجامید.
بسیاری این مسئله را فرافکنی دولت برای منحرف کردن اذهان مردم از گرانیهای اخیر عنوان کردند. واکنش منفی و پردامنه نسل جوان، نیز اعم از باحجاب و بی حجاب، طیف تندرو را تا حد زیادی غافلگیر کرد.
عده ای نیز این پیشنهاد را مطرح کردند که چرا نمی گذارید مردم انتخاب کنند و مسئله حجاب به رای مردم گذاشته شود.
