۰
plusresetminus
تاریخ انتشارپنجشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۸
کد مطلب : ۱۷۱۲۸۰
مدیرعامل گروه سرمایه گذاری شستان در گفت و گو با نفت ما:

قیمت بالای خوراک به نفع هیچکس نیست

 کمبود خوراک، زیان شرکتهای پتروشیمی را دوچندان می کند
بازیار گفت: قدرتمندتر شدن شرکتها باعث قدرتمندتر شدن کشور می شود. لذا برداشت ما اینست که خوراک گران به نفع هیچکس نیست یعنی نه به نفع کشور، نه به نفع صنعت و در مجموع نه بنفع توسعه کشور است.
فایل ویدیو
افشار بازیار، مدیرعامل گروه سرمایه گذاری شستان در گفت و گو با نفت ما در خصوص اینکه متانول سازان ایرانی با 20 تا 30 دلار ضرر در هر تن تولید می کنند و آیا این موضوع در مجتمعهای زیرمجموعه شستان هم صدق می کند، اظهار داشت: ما هم در گروه شستان درگیر این مشکل هستیم و یک اختلاف دیدگاهی با مجموعه سیاستگذار داریم. ما یک خوراک داریم که تبدیل به یک محصول شده و صادر می شود. زنجیره تولید این محصول که از خوراک تا محصولی که صادر می شود، یک ارزشی را به کشور وارد می کند. پس یک ارزشی را در قیمت خوراک، در قیمت تولید و در صادرات داریم. ما در اختلاف دیدگاه مان می گوییم آن قسمتی که باید بیشترین بهره را از زنجیره ارزش ببرد، صنعت است. لذا از این سرجمعی که وارد کشور می شود، باید صنعت بهره اش را ببرد، چون این صنعت است که با گردش پول در درون صنعت و کشور می تواند پیشرفت بکند. این صنعت است که می تواند آثار اجتماعی بگذارد و این صنعت است که می تواند صنایع پایین دست، ایجاد نماید و خودش را توسعه بدهد. ما اصولا موافق تخصیص بار سهم بیشتر منافعی که کسب می شود در سهم ماده خام و خوراک نیستیم، و این امر را در کل این زنجیره موضوع مناسبی برای دولت، برای خودمان و برای توسعه کشور نمی بینیم. 
بازیار در خصوص شکاف موجود بین قطعی 5 ماهه خوراک گاز متان و در نتیجه عدم تولید با ظرفیت اسمی که متانول چندانی هم برای زنجیره ارزش باقی نمی ماند، اعلام کرد: این امر مستلزم آنست که از قبل در بالادست هم مساله خوراک حل شده باشد. به همین دلیل است که دولت مشوقهای قابل توجهی را اخیرا برای توسعه میادین گازی در نظر گرفته است. فکر می کنیم که اگر دولت امروز سریعا بتواند به این تصمیم برسد که صنایع بتوانند در حوزه های گازی ورود بکنند و با توجه به ظرفیتهای خالی در پالایشگاههای گازی، تولیدات زودهنگامی داشته باشند، تا ما بتوانیم در یک افق دو ساله شاهد بهبودهایی در این وضعیت باشیم. اگر مساله خوراک حل بشود بعد از این می توانیم مساله پایین دست را حل کنیم، در غیر اینصورت اگر در یک دوره زمانی از سال خوراک وجود نداشته باشد، زیان ما را مضاعف می کند.
مدیرعامل گروه شستان در مورد اینکه ایران با 20 سنت در هر متر مکعب، گرانترین نرخ گاز جهان را دارد و این مساله چقدر حاشیه سود مجتمعهای این گروه را با تهدید مواجه می کند، تصریح کرد: ما گرانترین نرخ گازهای خوراک را در دنیا داریم و نرخ گاز در کشورهایی که انرژی تولید کرده و مزیت شان تولید انرژی است حتی از نصف این مبلغ هم کمتر است. چرا این کار را انجام می دهند چون ما می دانیم که بالاخره قدرت کشورها بخش مهمی اش در قدرت اقتصادی شان نهفته است و قدرت اقتصادی کشورها وابسته به قدرت صادرات صنعتی است. لذا قیمت خوراک را پایین تر در نظر می گیرند تا صنعت شان را رقابتی تر کنند و صادرات را بهتر انجام بدهند و بتوانند بازارهای بیشتری را هدف گرفته و وارد بازارهای بین المللی بشوند. اصولا قدرتمندتر شدن شرکتها باعث قدرتمندتر شدن کشور می شود. لذا برداشت ما اینست که خوراک گران به نفع هیچکس نیست یعنی نه به نفع کشور، نه به نفع صنعت و در مجموع نه بنفع توسعه کشور است.
بازیار در خصوص طرحهای توسعه ای گروه شستان و راه اندازی بخشهای 1 و 2 فاز 2 پتروشیمی بوشهر گفت: ما با برنامه ای که برای بخش 1 فاز 2 پتروشیمی بوشهر داریم امسال اتیلن و منو اتیلن گلایکول را راه اندازی خواهیم کرد. در بخش 2 فاز 2 که واحد HDPE‌است، با توجه به اینکه تدارک اکسترودر یک تجهیز زمانبر است و یک دوره طولانی طول می کشد تا اکسترودر ساخته شده و به سایت حمل بشود، اکسترودر این بخش سال آینده در سایت نصب می شود و طرح پلی اتیلن ما تاخیر دارد. 
مدیرعامل گروه شستان در مورد اینکه آیا هنوز هم طرحهای زنجیره ارزش اسید استیک و VAM‌ در فاز 3 پتروشیمی بوشهر قرار دارد، تاکید کرد: از آنجایی که وینیل استات منومر و اسید استیک محصولاتی هستند که امروزه حاشیه سودشان برای ما ریسک است و هزینه سرمایه گذاری بالایی هم نیاز دارد، در حال بررسی دوباره این طرحها هستیم تا بتوانیم سرمایه مورد نیاز را از یک راهی تامین بکنیم و محصولات با ارزش افزوده بالاتری تولید کنیم.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی