۳
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۱۵ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۱
کد مطلب : ۱۴۵۰۷۴

ورود واحد نخست نیروگاه سیکل ترکیبی بعثت به مدار

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از ورود نخستین واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی بعثت پارس جنوبی با ظرفیت ۱۵۷ مگاوات به مدار تولید و انتقال توان به شبکه سراسری برق خبر داد.
ورود واحد نخست نیروگاه سیکل ترکیبی بعثت به مدار
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما "، «محمد مشکین‌فام» با اشاره به عملیات‌ موفقیت‌آمیز سنکرون نخستین واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی به شبکه انتقال برق گفت: بخش سیکل ترکیبی نیروگاه بعثت با سه بلوک 157 مگاواتی، شامل 6 بویلر بازیافت حرارتی، سه واحد توربین بخار، سه ژنراتور و تاسیسات جانبی است که در مرحله نخست، پس از بهره‌برداری از بخش‌های POB و آب شیرین‌کن در ماه‌های گذشته، بلوک نخست این نیروگاه وارد مدار تولید شده است.
وی با بیان اینکه بخش سیکل ترکیبی نیروگاه بعثت با افزایش ظرفیت تولید برق این نیروگاه، پشتیبانی قابل توجهی از تولید پایدار گاز در پالایشگاه‌های پارس جنوبی خواهد داشت، افزود: با تکمیل هر سه واحد سیکل ترکیبی، نزدیک به 500 مگاوات به توان تولید برق نیروگاه بعثت افزوده می‌شود و ظرفیت مجموعه سیکل ترکیبی و بخش گازی به یک‌هزار و 500 مگاوات خواهد رسید.
مشکین‌فام افزود: با توجه به اینکه این میزان توان تولید برق بیش از نیاز و مصرف پالایشگاه‌های یک و 2 پارس جنوبی خواهد بود، این ظرفیت پشتیبان به پایداری شبکه توزیع برق در منطقه کمک می‌کند و توان مازاد آن به شبکه سراسری منتقل می‌شود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، ساخت و اجرای نیروگاه سیکل ترکیبی بعثت را حاصل تلاش متخصصان ایرانی شرکت فراب به عنوان پیمانکار اصلی و شرکت نفت و گاز پارس به عنوان بازوی توسعه‌ای شرکت ملی نفت ایران در پارس جنوبی عنوان کرد و افزود: واحدهای دوم و سوم این نیروگاه طبق برنامه زمانبندی در 2 تا 6 ماه آینده وارد مدار بهره‌برداری خواهند شد.

بومی‌سازی و سهم 60 درصدی ساخت داخل در اجرای نیروگاه سیکل ترکیبی

«اکبر دادستانی»، مجری طرح نیروگاهی و خطوط انتقال نیرو شرکت نفت و گاز پارس نیز از سهم 60 درصدی ساخت داخل در نیروگاه سیکل ترکیبی بعثت پارس جنوبی خبر داد و گفت: در طول اجرای پروژه، تلاش‌هایی از سوی شرکت فراب به عنوان پیمانکار به منظور انتقال تکنولوژی و بومی‌سازی ساخت نیروگاه صورت گرفته است.
وی با اشاره به سازوکار تولید برق در بخش سیکل ترکیبی نیروگاه بعثت گفت: با توجه به راه‌اندازی واحد بخار، انرژی حرارتی ناشی از گازهای خروجی از توربین‌های گازی نیروگاه‌ متمرکز، بازیافت و در توربین‌های بخار بخش سیکل ترکیبی مورد استفاده قرار می‌گیرد که طی این فرایند، در مصرف گاز برای تولید برق صرفه‌جویی قابل توجهی به دنبال خواهد داشت.
دادستانی با اشاره به اشتغال پنج‌هزار نفر در اجرای بخش سیکل ترکیبی نیروگاه بعثت، گفت: پس از راه‌اندازی کامل بخش بخار، نزدیک به 300 نفر در بخش بهره‌برداری مشغول به کار خواهند شد.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی