۲
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۲۰ تير ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۰
کد مطلب : ۱۴۷۰۰۰
مجمع عمومی سال مالی ۱۴۰۰ نفت پاسارگاد برگزار شد؛

افزایش ۶۳ درصدی درآمد عملیاتی و ۱۲۳ درصدی سود خالص نفت پاسارگاد

مجمع عمومی سالانه شرکت نفت پاسارگاد منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ صبح امروز ۲۰ تیر ماه در سالن اجتماعات این شرکت با حضور هیات مدیره و سهامداران شپاس برگزار شد.
افزایش ۶۳ درصدی درآمد عملیاتی و ۱۲۳ درصدی سود خالص نفت پاسارگاد
به گزارش نفت ما، مسعود اسفندیار مدیر عامل و نایب رییس هیات مدیره نفت پاسارگاد در ابتدای ارائه گزارش خود گفت: شرکت نفت پاسارگاد در سال 1382 با هدف مدیریت و بهره برداری از 6 واحد قیرسازی پالایشگاه های تهران، شازند اراک، آبادان، تبریز، شیراز و بندرعباس با ظرفیت اسمی تولید 3.7  میلیون تن در سال تاسیس شد. 
وی با اشاره به اینکه نفت پاسارگاد 51 درصد از سهم بازار داخلی را در دست دارد افزود: توزیع جغرافیایی مناسب و استراتژیک واحدهای قیرسازی نفت پاسارگاد، امکان صدور محصولات شرکت پاسارگاد را به صورت دریایی و زمینی فراهم ساخته است. همچنین نفت پاسارگاد با دو پایانه صادراتی در بندر عباس و بندر امام خمینی و قابلیت ذخیره سازی 160 هزار تن قیر، 21 درصد سهم صادراتی قیر کشور را در دست دارد. 
اسفندیار با اشاره به سرمایه ثبت شده 240 میلیارد تومانی نفت پاسارگاد گفت که این شرکت برنامه ای برای افزایش سرمایه ثبت شده در سال جاری ندارد.
مدیر عامل و نایب رییس هیات مدیره نفت پاسارگاد با ارائه گزارش عملکرد مالی شرکت متبوع خود در سال 1400 اعلام کرد: درآمد عملیاتی شرکت در سال 1400 بالغ بر هفت هزار و 985 میلیارد تومان شد که در مقایسه با رقم سال 1399 (چهار هزار و 920 میلیارد تومان) به میزان حدود 63 درصد رشد نشان می دهد. 
وی ادامه داد: سود خالص نفت پاسارگاد در سال مالی 1400 بالغ بر 657 میلیارد تومان شد که این رقم در مقایسه با مدت مشابه خود در سال 1399 که 294 میلیارد تومان  بود، 123 درصد رشد داشته است. 
اسفندیار با اشاره به اینکه ظرفیت اسمی تولید نفت پاسارگاد 3.7 میلیون تن در سال می باشد ادامه داد: هم اکنون ظرفیت عملی 1 میلیون و 138 هزار تن است و در سال 1400 یک میلیون و 2744 تن بود.
وی با  اشاره به اینکه  از این میزان تولید قیر در سال 1400، بالغ بر 257.218 تن به ارزش دو هزار و 11 میلیارد تومان در داخل به فروش رسید، افزود:  741.386 تن قیر به ارزش پنج هزار و 974 میلیارد تومان نیز صادر شد.
اسفندیار با انتقاد از اعطای مجوزهای بی ضابطه وزارت صمت در خصوص واحدهای زیرپله ای قیر که تعهد تامین وی بی برای آنها را به همراه دارد به گونه ای که وی آر عراق را با درصدی وی بی مخلوط کرده و به نام قیر ایران صادر می کنند که باعث بی اعتباری قیر ایران می شود. 
مدیرعامل و نایب رییس هیات مدیره نفت پاسارگاد سختی تامین وکیوم باتوم به دلیل میزان رقابت شدید و ورود پالایشگاههای تبریز و شیراز به حوزه تولید قیر و افزایش قمیت آن را از مشکلات عمده صنعت قیرسازی کشور عنوان کرد و ادامه داد که این امر منجر به کاهش قدرت تولید و صادرات شده است. البته راهکارهایی برای تامین وی بی در سال جاری و سالهای آتی در نفت پاسارگاد طراحی شده است تا حداکثر تولید را داشته باشیم. 
وی در خصوص استراتژی صادراتی شرکت افزود: با مذاکراتی که داشته ایم به دنبال تثبیت در بازارهای هدف و تسخیر بازارهای جدید از جمله آفریقا و اروپا، هستیم تا نفت پاسارگاد قدرتمندتر از قبل شود. همچنین به دنبال تحویل قیر به صورت فله و در مقصد هستیم تا با حذف واسطه ها، سودآوری شرکت تضمین شود.
مدیر عامل و نایب رییس هیات مدیره نفت پاسارگاد با تاکید بر پیگیری مطالبات این شرکت افزود: مانده مطالبات شرکت از وزارت راه و شهرسازی مربوط به قیر تهاتری از سال 97 به مبلغ 157 میلیارد تومان است که با ارزش امروز حدود 500 میلیارد تومان شده است که در قالب تحویل وی بی به ما انجام خواهد شد و سود حاصله از آن در بین سهامداران تقسیم خواهد شد.
اسفندیار در مورد پروژه های توسعه ای شرکت گفت: احداث مخازن توسعه انبار کارخانه آبادان، احداث ترمینال مرکزی تولید و بسته بندی قیر در شهرک صنعتی بندرعباس، نوسازی و ارتقا سیستم‌های کنترل و ابزار دقیق کارخانه تهران از جمله پروژه های توسعه ای نفت پاسارگاد است. همچنین ساخت یک اسکله اختصاصی در بندر امام خمینی در مرحله مطالعات اولیه و اقتصادی قرار دارد.
در پایان، مجمع عمومی نفت پاسارگاد، با تقسیم 220 تومان سود نقدی به ازای هر سهم برای سال مالی 1400 موافقت نمود و روزنامه اطلاعات به عنوان روزنامه انتشار آگهی مجمع در سال 1402 انتخاب شد. 
شایان ذکر است که ترکیب و درصد سهامداران نفت پاسارگاد در سال مالی 1400 به قرار زیر می باشد: شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) 50 درصد سهام، شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی 30.1 درصد، اوراق تبعی واگذار شده توسط شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی 10.2 درصد  سهام را در اختیار داشته و 9.7 درصد دیگر هم متعلق به سایر سهامداران است. 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


بخش خصوصی؛ عامل موثر در تحقق رشد تولید با مشارکت مردم
 سید حمیدرضا فاطمی حسینی/کارشناس حوزه نفت و گاز 
شاخص بروکفیلد و تحلیل ویسکوزیته دینامیکی سیالات
مهندس علیرضا آمار محمدی/مشاور و کارشناس ارشد روانکارهای خودرویی و صنعتی
دولت و مجلس غافل از احوال مردم
 عبدالرسول جوادی بالاجاده / فعال رسانه ای