۰
۶
plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۲۵ تير ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۲
کد مطلب : ۱۵۶۷۶۳

پتروشیمی‌ها به‌دنبال خوراک ارزان نیستند

دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با بیان اینکه "پتروشیمی‌ها به‌دنبال خوراک ارزان نیستند"، گفت: یک فرمولی که مورد قبول بخش خصوصی و سرمایه گذار باشد و همه زمان‌ها جواب بدهد؛ یعنی شناور باشد، جوابگوی حل مسئله است.
پتروشیمی‌ها به‌دنبال خوراک ارزان نیستند
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"، احمد مهدی ابهری، دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی در خصوص حواشی مصوبه جدید تعیین نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی گفت: همه بدانند که ما نه‌رانت می‌خواهیم و نه به دنبال خوراک ارزان هستیم.
وی افزود: انتظار ما این است که دولت با پتروشیمی‌ها، مثل دنیا رفتار کند و خوراک گاز و سوخت واحدهای پتروشیمی را به نرخ دنیا به‌ما بدهد.
دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی تصریح کرد: الان با مصوبه اخیر، گاز تحویلی به پتروشیمی‌های داخل، گران‌تر از نرخ خوراکی است که در دنیا عرضه می‌شود، چرا که یک باره ۱۰۰ درصد نرخ سوخت افزایش یافته و با عوارض مربوطه به ۵۰۰۰ تومان در هر مترمکعب و نرخ خوراک گاز با عوارض مربوطه به ۸۰۵۰ تومان در هر مترمکعب رسیده است.
وی ادامه داد: آیا در دنیا ۱۰۰درصد نرخ گاز افزایش یافته؟ پاسخ منفی است و توجیه منطقی در پی این افزایش نرخ وجود ندارد.
مهدوی ابهری با بیان اینکه “قیمت گاز در هنری هاب از ۷ سنت تا ۱۲ سنت در ماه‌های اخیر بوده است”، گفت: با نرخ تسعیر ۲۸۵۰۰ تومانی ارز، نرخ گاز پتروشیمی ها در داخل کشور به ۲۸ سنت و با نرخ تسعیر ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومنی، ۲۱.۵ سنت می شود که پتروشیمی های داخلی با این قیمت‌ها نمی توانند محصول تولید و رقابت کنند.
دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با بیان اینکه “اگر این نرخ جدید اعمال شود، پتروشیمی‌های ایران گران‌ترین نرخ خوراک در دنیا را خواهند داشت”، گفت: برخی عنوان می‌کنند که این گاز، به جای آنکه به واحدهای پتروشیمی داخلی داده شود، صادر شود بهتر است؛ سوال این است که آیا همیشه پول گاز صادراتی دریافت می‌شود؟ اساسا چقدر ظرفیت صادرات گاز داریم؟ اگر گاز تحویلی به متانولی‌ها را بخواهیم صادر کنیم، ظرفیت صادرات آن وجود دارد؟
وی ادامه داد: اگر با این توجیهات پیش برویم، به‌جای ساخت پتروپالایشگاه هم باید نفت را خام صادر کنیم و اساسا به دنبال ایجاد کارخانه و پتروشیمی و پالایشگاه نرویم.
مهدی ابهری مقایسه صادرات گاز خام با تحویل آن به پتروشیمی‌ها را مقایسه‌ای عوامانه دانست و گفت: اینکه ساده به موضوعات نگاه کنیم و بگوییم گاز را صادر می کنیم و پولش را در جیبمان بگذاریم بهتر است تا آن را در صنعت پتروشیمی مصرف کنیم، اصلا اقتصادی و عقلانی نیست.
وی افزود: همین الان ۷ میلیارد دلار محصول پتروشیمی در داخل کشور مصرف می‌شود، اگر بخواهیم گاز را خام فروشی کنیم، در این محصولات هم واردکننده می شویم و اشتغال ایجاد شده در این بخش را هم از دست می دهیم.
دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با تأکید بر اینکه باید به سمت توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی برویم، گفت: وظیفه پتروشیمی ها ایجاد صنایع پایین دستی نیست، بلکه سرمایه‌گذاران بخش صنعتی باید اقدام به احداث کارخانجات پایین دستی کند و تولیدات پتروشیمی را تبدیل به محصول نهایی کنند.
وی ادامه داد: کار پتروشیمی تندگویان بطری زدن و کار پتروشیمی پردیس، کشاورزی نیست؛ بلکه این واحدها محصولی را تولید می کنند که می‌توان در صنایع تکمیلی تبدیل به محصول نهایی کرد.
مهدوی ابهری در خصوص راهکار حل مشکل نرخ‌گذاری خوراک واحدهای پتروشیمی گفت: ما می‌گوییم یک فرمولی که مورد قبول بخش خصوصی و سرمایه گذار باشد و همه زمان‌ها جواب بدهد؛ یعنی شناور باشد؛ به‌طوری که وقتی در دنیا گاز رفت بالا، اینجا هم بالا برود و اگر گاز پایین آمد، در ایران نیز قیمت‌ها کاهشی باشد، جوابگو است؛ اما شاهد هستیم نرخ‌گذاری ثابت صورت می‌گیرد و در سال گذشته گفتند ۵ هزار تومن و امسال ۷ هزار تومن و مشخص نیست سال اینده چه رقمی را مشخص می‌کنند.
وی افزود: اینکه تکلیف قیمت‌گذاری سال آینده، مشخص نیست، سرمایه گذار را فراری می‌دهد؛ ما می‌گوییم قانونی که وجود دارد را اجرا کنیم و اگر قانون اجرا شود ما مشکلی نداریم، این قانون، قانون الحاق ۲ است که می‌تواند از آن فرمولی درآید و امیدواریم دولت در این زمینه، به فرمول تن دهد و از قیمت‌گذاری دستوری با تعین رقم و سقف، جلوگیری کند.


منبع: تسنیم 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


خوراک ارزان = تورم برای جامعه
اگر بخش خصوصی با خوراک مجانی 14 سنت ( هفت هزار تومان ) هم نمیتواند کار کند !
پتروشیمیها به دولت برگردد !!
پتروشیمیهایی که با این فروش و درامد عالی دلاری و خوراک مجانی 14 سنتی ( هفت هزار تومان ) ، ادعای سود کم یا زیان دارند ، نشانگر بی لیاقتی مدیرانشان یا ریخت و پاش و فساد درونی آنهاست .
اگر نمیتوانند با این خوراک مجانی کار کنند ، پتروشیمیهای تاراج شده را به دولت (مردم) برگرادنند.
و این اتفاق ، بسیار مبارک خواهد بود .
ضمنا برگشت پتروشیمیهای غارت شده به دولت (مردم) باعث کاهش کسری بودجه ، کاهش تورم ، افزایش اشتغال و کاهش تبعیض استخدامی خواهد شد .
یکی از علل تورم فعلی ؛ تاراج پتروشیمیها و دیگر صنایع و معادن ثروتساز دولت در فرایند سراپا فساد خصوصی سازی است .
همه میدانند سود پتروشیمیها نجومی است .
حاشیه سودهای عالی بالای 50 درصد پتروشیمیهای ایران و سودهای کلان سهام آنها تاییدی بر وضعیت عالی آنها است . حاشیه سودهایی که در هیچ کجای دنیا وجود ندارد .
این شانتاژها نیز نتیجه فعالیت ویژه خوارانی است که سالها است مانند زالو در حال مکیدن خون اقتصاد ایران و تزریق فقر و تورم به جامعه مظلوم کشور هستند .
خوراک ارزان پتروشیمی = فقر و تورم برای جامعه
پتروشیمیها اموال تاراج شده دولت (مردم)
پتروشیمیها اموال تاراج شده دولت (مردم) هستند .
خوراک پتروشیمیها باید واقعی شود تا کسری بودجه ، تورم و فشار روی جامعه کاهش یابد .
مظلوم نمایی آنها ریاکارانه و دروغین است .
سود پتروشیمیها نجومی است .
و گزارشهای کدال و حاشیه سودهای بسیار بالای آنها نشانگر موضوع است .
حق مردم را باید از پتروشیمی ها گرفت .
خوراک و انرژی ارزان عامل تورم و فشار به مردم مظلوم ایران است .
باید قیمت خوراک و انرژی صنایع واقعی شود تا تورم و فشار روی مردم کاهش یابد .
باید واقعیتها را ببینیم و بگوییم ، حتی اگر سهامدار پتروشیمیها باشیم !!
حقوق و مزایای پرسنل پتروشیمی سر جایش است و جای نگرانی ندارد .
شانتاژ اصلی مقابل واقعی شدن قیمت خوراک ، از سوی برخی ویژه خواران و سهامداران عمده است .
مردم عادی نباید تحریک و بازیچه دست ویژه خواران شوند .
انرژی مجانی صنایع = سود نجومی صنایع + تزریق فقر و تورم به جامعه
انرژی مجانی = تورم
در خصوص پتروشیمی کشورهای عرب
در کشورهای عربی که خوراک آنها نسبتا ارزان است ، پتروشیمی آنها متعلق به دولت است .
لذا ارزان بودن خوراک ، باعث کسری بودجه دولت و تورم نمیشود .
اما شرایط ایران متفاوت است چون عمده پتروشیمیهای دولتی (اموال مردم مظلوم) ، در فرایند فاسد خصوصی سازی به ویژه خواران یا بهترین حالت به صندوقهای بازنشستگی و سبد عدالت هدیه شده است .
و لذا در ایران ، خوراک ارزان ، باعث کسری بودجه دولت و تورم میشود .
بهتر است سهامداران عمده و رانتی پتروشیمیها ، دست از ریاکاری بردارند و برای ثروت نجومی که آسان به دستشان رسیده ، شاکر باشند و بیش از این جوسازی و مظلوم نمایی نکنند .
ویژه خواران ناشکری نکنند !!
بسیاری از این مفاسد پتروشیمی و زیاده طلبی آقایان ناشی از بازنشستگی های زودهنگام مدیران دولتی و ایجاد حیات خلوتهای خصوصی برای تاراج پتروشیمیها و دیگر صنایع و معادن دولتی است .
حالا این ویژه خواران هر روز ادعای جدیدی برای غارت بیشتر اموال عمومی دارند .
شما ویژه خواران فکر میکنید مردم مظلوم کشور حق حیات و زندگی ندارند ؟ !
چقدر درامد نجومی میخواهید ؟
چقدر خود را جدای از جامعه میدانید ؟
دست از خودخواهی بردارید .
تا کی میخواهید جامعه و دولت را غارت کنید ؟ !
درامد نجومی و سیری ناپذیری شما به قیمت فقر و تورم برای مردم مظلوم کشور است .
از خودخواهی خود کم کنید .
بازی با اعداد و دلار 28 و 36 و .... تا کجا ؟
درامدتان نجومی است .
ناشکری نکنید !!
خصوصی سازی = فساد
خصوصی سازی = فساد
خصوصی سازی = تاراج اموال دولت(مردم)
خصوصی سازی = ایجاد کسری بودجه بلندمدت
خصوصی سازی = تورم سازی
خصوصی سازی در تورم بالا = خودکشی
پس پتروشیمی‌ها به‌دنبال چه هستند ؟
جناب دبیرکل
پس پتروشیمی‌ها به‌دنبال چه هستند ؟
سالهاست که پتروشیمیها خصوصی با بهره مندی از کارخانه های پتروشیمی تاراج شده دولتی ، استفاده از خوراک ارزان ، در حال ساخت سودهای نجومی هستند .
همین دیروز متانول زاگرس در مجمع سالانه سه هزار میلیارد تومان سود خالص تصویب کرد .
دقت کنید متانول زاگرس !!
همان متانولیها که میگویند فقیرترین قشر پتروشیمیها هستند !!

پس لطفا کمی انصاف داشته و رعایت مردم مظلوم را هم بنمایید .
بله متوجه هستیم که خرید خانه متری 150 میلیون در شمال تهران برای عزیزان سخت است و نیاز به درامد بیشتر دارد .
اما این درامد بیشتر از محل کسری بودجه دولت و تورم 46 درصدی برای جامعه است .