۵
۳
plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۱
کد مطلب : ۱۴۷۱۷۰

تفاهم نامه ۴۰ میلیارد دلاری ایران و روسیه ؛ هیاهو برای هیچ

میثم قدیری
این دست موافقت نامه ها، بیشتر نمایش و خوراک تبلیغاتی برای ایران و روسیه دربند تحریم و استفاده روسیه از کارت ایران برای امتیاز گیری در بحران اوکراین است.
گازپروم
گازپروم
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"، شرکت ملی نفت ایران و گازپروم روسیه تفاهم‌نامه‌ای به ارزش حدود ۴۰ میلیارد دلار امضا کردند. شانا، گزارش کرده که تفاهم‌نامه همکاری راهبری بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت گازپروم امروز (سه‌شنبه، ۲۸ تیرماه) به امضای محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و ویتالی مارکلوف، قائم مقام مدیرعامل شرکت گازپروم رسید. توسعه میدان‌های گازی کیش و پارس شمالی، فشارافزایی میدان پارس جنوبی، توسعه ۶ میدان نفتی، سوآپ گاز و فرآورده، تکمیل طرح‌های ال‌ان‌جی، احداث خطوط لوله صادرات گاز و سایر همکاری‌های علمی و فناورانه از جمله مهم‌ترین محورهای تفاهم‌نامه بوده است.
فارغ از اینکه این تفاهم نامه، را می توان هیاهو برای هیچ نامید، باید اذعان کرد اگر در نیت روسها شک نداشته باشیم، چرا این دست تفاهم نامه ها را در شرایطی که شرکتهای نفتی و گازی روسی تحریم نبودند با ایران امضا نکردند و حتی قراردادهایی که امضا کردند با ادعای تحریم ایران پا پس کشیدند نمونه آن مشارکت زاروبژ نفت در توسعه میدان چنگوله است که مجددا در تفاهم جدید با روسها آمده است. در واقع روسها هم مثل توتتال با ایران بدعهدی کرده اند.
از نظر بین المللی، در حالیکه خودمان تحریم هستیم امضای تفاهم نامه و قراردادهایی از این دست ما را به استقبال تحریمهای بیشتر گازپروم می برد.
از نظر فنی نیز روسها در زمینه سکوهای فشار افزا و ساخت واحدهای ال ان جی به لایسنسورهای بین المللی وابسته هستند و کمک چندانی نمی توانند بکنند، مشخص نیست چگونه می خواهند انتقال فناروی داشته باشند. از طرفی هزینه سکوهای فشار افزا برای تمام فازهای پارس جنوبی بالغ بر 80 میلیارد دلار می شود.
مضافا روسها هیچ وقت اجازه نخواهند داد که ایران بازار گاز صادراتی شان را تصاحب نماید. لذا این دست موافقت نامه ها، بیشتر نمایش و خوراک تبلیغاتی برای ایران و روسیه دربند تحریم و استفاده روسیه از کارت ایران برای امتیاز گیری در بحران اوکراین است.  
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


علی
آره مثه توتال باید باشه!! معلوم شما دیگه کلا رفتید تو سیاسی بازی!! چرا عصبی می شید از رابطه ی ایران و روسیه و چین!! آمریکا خوبه؟! که اینه همه خیانت کرد و یک ریال سرمایه نذاشت بیاد! تو خود برجام کل سرمایه گذاری خارجی در ایران 5 میلیارد دلار بود!
من با شما در تبلیغاتی بودن و بی‌ارزش بودن این تفاهم‌نامه موافقم ولی اولا ژاروبز نفت نرفت از ایران و پروژه‌اش رو انجام داد ثانیا چنگوله با گز پروم بود که مثل توتال به قرارداد نرسید.
آقای زنگنه و دوستان بدجوری ضد چین و روسیه بودن و باهاشون بد رفتار کردند که تونها هم گذاشتند رفتند
زاروبژنفت یک شرکت دسته دوم روسی هست که از همان زمان تحریم های آمریکا براش مهم نبود چون شرکت مهمی نیست وفعالیت چندانی در خارج روسیه نداره که نگران تحریم باشه،ولی گازپروم رفت چون مثل توتال شرکت بزرگی بود همونطور که سینوپک چین از فاز ۱۱ پارس جنوبی رفت کلا بعیده روسیه از توسعه گازی ونفتی ایران استقبال کنه دلیلش هم واضحه چون هم ایران هم روسیه تحریم غرب هستن و هردو فقط چشمشون به بازار چین هست روسیه که برا خودش رقیب نمیتراشه،
بخش خصوصی؛ عامل موثر در تحقق رشد تولید با مشارکت مردم
 سید حمیدرضا فاطمی حسینی/کارشناس حوزه نفت و گاز 
شاخص بروکفیلد و تحلیل ویسکوزیته دینامیکی سیالات
مهندس علیرضا آمار محمدی/مشاور و کارشناس ارشد روانکارهای خودرویی و صنعتی