۰
plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۷
کد مطلب : ۱۳۳۰۱۶

ایران به‌دنبال صادرات گاز به اروپا

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه ایران به‌دنبال صادرات گاز به اروپاست، گفت: ایران موضوع صادرات گازبه اروپا را از مسیر ترکیه دنبال می‌کند.
ایران به‌دنبال صادرات گاز به اروپا
 به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "،   حسن منتظر تربتی با بیان اینکه ما باید تجارت گاز را به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین موضوعات دنبال کنیم و ترکیه یکی از آن مسیر‌های مناسب برای این کار است افزود: صادرات گاز ایران به اروپا ازمسیر ترکیه، هم به نفع ترکیه است هم به نفع ایران، زیرا مسیر ترکیه مسیر خوبی برای تجارت گازی با اروپا در آینده است.
تربتی درباره وضع تمدید قرارداد گازی با ترکیه هم گفت: واقعیت این است که فضای تجارت گاز ترکیه نسبت به قرارداد پیشین تغییر کرده، یعنی بخش خصوصی آن‌ها در حال ورود به حوزه توزیع گاز است که نقش دولتشان کمرنگ‌تر می‌شود، بنابراین باید الگوی قراردادمان را برای فضای آینده ترکیه متناسب با بازار آن‌ها آماده کنیم.
وی افزود: ممکن است بخشی از گاز کشور را به روش‌های کوتاه‌مدت یا به‌صورت فصلی عرضه کنیم، در حالی که بازار ترکیه هم بخش عمده‌ای از خریدهایش را تک‌محموله انجام می‌دهد و همه را در قالب قرارداد‌های بلندمدت دنبال نمی‌کند.
تربتی گفت: بنابراین در حالی که ما در قالب قرارداد کنونی موضوع را با ترکیه دنبال می‌کنیم و امیدواریم مذاکراتمان هم بیشتر شود، اما در کنار آن مطالعاتی را انجام می‌دهیم که برای فضای آینده کشور ترکیه نیز آماده باشیم و سهممان را در بازار این کشور چه از طریق دولت و چه از طریق بخش خصوصی یا حفظ کنیم یا افزایش دهیم.
منتظر تربتی با بیان اینکه ایران به دنبال صادرات گاز به افغانستان است گفت: تاکنون نشست‌هایی در این باره برگزار شده است، سه هفته پیش هم نشستی با مقام‌های افغان داشتیم و دنبال این هستیم که بتوانیم هم تضامین دولتی را برای این کار از دولت افغانستان بگیریم و هم تا جایی که می‌توانیم بخش خصوصی را به این کار وارد کنیم، زیرا ورود بخش خصوصی به این کار برای توسعه کار در افغانستان هم بهتر است، کار در مسیر مطلوبی دنبال می‌شود و فکر می‌کنم مقدمات آن به‌خوبی انجام شده است، نگرانی در این باره وجود ندارد.
معاون وزیر نفت در امور گاز افزود: مجموعه‌هایی که کار را دنبال می‌کنند این قول را دادند که بتوانیم در چند ماه آینده به یک توافق‌نامه و تفاهم‌نامه اولیه برسیم، هرچند در کشور افغانستان هیچ بستری برای این کار وجود ندارد؛ تفاوت آن با کشور‌های دیگر این است که بازاری برای مصرف گاز وجود ندارد و ما باید به‌موازات قرارداد‌هایی که می‌بندیم بازار را هم آنجا ایجاد کنیم و به این دلیل کار مقداری متفاوت‌تر از صادرات گاز به کشور‌های دیگر است.
وی درباره صادرات گاز به پاکستان و معطل ماندن طرح خط لوله صلح هم گفت: پاکستان به گاز نیاز دارد و ایران هم زیرساخت‌های آن را آماده کرده است، بنابراین بهترین کار این است که همچنان این موضوع را دنبال کنیم.
تربتی ابراز امیدواری کرد به‌زودی پاکستان بتواند شرایط دریافت گاز را در داخل کشورش فراهم کند، زیرا در بلندمدت هم برای اقتصاد این کشور مفید است، اما به دلیل اینکه در کوتاه‌مدت به سرمایه اولیه نیاز دارد این کار برایشان مشکل شده است که به نظر من بهترین کار این است که ما این قرارداد را در همین شرایط نگه داریم و منتظر باشیم این کار آغاز شود.
وی درباره صادرات گاز به عراق و دریافت مطالبات ایران از این کشور هم گفت: با توجه به توافق‌هایی که بانک مرکزی در نشست‌هایی با طرف عراقی انجام داده، ما هم مقدار انتقال گاز به این کشور را کمی افزایش دادیم، زیرا امیدواری‌هایی برای پرداخت مطالبات ایران ایجاد شده و اکنون روزانه حدود ۱۵ تا ۲۰ میلیون مترمکعب صادرات گاز به عراق برقرار است که این مقدار در تابستان حدود ۴۰ تا ۴۵ میلیون مترمکعب در روز بود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درباره صادرات گاز به ترکمنستان هم گفت: تجارت گازی با ترکمنستان همچنان در دستور کار ایران است؛ این امکان وجود دارد که تا پایان دولت دوازدهم قرارداد تجاری تازه‌ای با این کشور امضا شود.
وی افزود: قرارداد گازی ایران با ترکمنستان به یک داوری رفته که آن داوری به نتایجی هم رسیده و حکم آن صادر شده است و اکنون باید ببینیم برنامه ترکمنستان برای توسعه روابط تجارت گازی با ایران چه خواهد بود.
تربتی از آمادگی کامل برای تجارت با ترکمنستان خبرداد و افزود: هرچند وابستگی داخلی به ترکمنستان را برطرف کردیم,، اما به‌شدت دنبال این هستیم که تجارت گازی با این کشور برقرار باشد، زیرا هم به نفع ایران است و هم به نفع ترکمنستان و ما دو کشور همجوار هستیم که امکانات مطلوبی برای توسعه روابط تجاری داریم.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی