۳
۱
plusresetminus
تاریخ انتشارپنجشنبه ۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۵
کد مطلب : ۱۴۰۶۱۳
اختصاصی نفت ما؛

رشد دو برابری فروش اوره کشاورزی پتروشیمی شیراز / رشد ۸۳ درصدی سود هر سهم

نوید قدری
بسیاری از پتروشیمی های حال حاضر کشور به اصطلاح « نسل دومی» هستند و بعد از انقلاب و در طی سه دهه اخیر تاسیس شده اند.
رشد دو برابری فروش اوره کشاورزی پتروشیمی شیراز / رشد ۸۳ درصدی سود هر سهم
 به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "،   پتروشیمی شیراز اما، 58 سال پیش ایجاد شد و در طول بیش از نیم قرن از یک روند توسعه ای تدریجی، آهسته، اما پیوسته برخوردار بوده است.
این مجموعه 300 هکتاری محصولاتی مانند کودهای مایع ازته،  آمونياک، اوره، اسيد نيتريک، نيترات آمونيوم، اوره، متانول، آرگون تولید می کند.
در حال حاضر ظرفيت اسمی واحدهای توليدی این شركت برابر با 3249700 تن در سال می باشد.
شرکت های گروه گسترش نفت و گاز پارسیان و شرکت سرمایه گذاری مدبران اقتصاد، از جمله سهامداران عمده پتروشیمی شیراز محسوب می شوند.
البته آنچه نظر کارشناسان صنعت پتروشیمی و ناظران بازار سهام را جلب کرده، نه تنها سوابق، بلکه روند روبه رشد و بهینه این واحد صنعتی است.
شرکت پتروشیمی شیراز در شش ماهه اول سال 1400  موفق شد مبلغ 5 هزار و 300 میلیارد تومان، درآمد عملیاتی کسب نماید که نسبت به دوره مشابه قبل افزایش 106 درصدی را نشان می دهد.
سود خالص کسب شده در دوره مذکور 2 هزار و 100 میلیارد تومان بوده است.
رشد 83 درصدی سود هر سهم
بر همین اساس شرکت مبلغ 4086 ریال سود به ازای هر سهم در شش ماهه اول سال 1400 محقق نموده که نسبت به بازه زمانی مشابه در سال قبل، 83 درصد افزایش یافته است.
تولیدات شرکت در شش ماهه اول سال 1400 مقدار 1،759،643 تن انواع محصولات از جمله 840 هزار تن اوره بوده است.
تولید اوره در این شرکت در 6 ماهه اول سال 1400 نسبت به دوره مشابه سال قبل به میزان 21711 تن افزایش یافته و به رقم 844664 تن رسیده است.
مبلغ فروش متانول داخلی از 86 میلیارد تومان در شش ماهه اول سال قبل به رقمی بالغ بر 232 میلیارد تومان در شش ماه اول سال 1400 رسیده است.
فروش محصول اسید نیتریک نیز از 15 میلیارد تومان به بیش از 48 میلیارد تومان افزایش یافته است.
مبلغ فروش آرگون نیز از حدود 2 میلیارد تومان به قریب 10 میلیارد تومان افزایش یافت.
مبلغ فروش محصول نیترات صنعتی نیز از 91 میلیارد تومان به 274 میلیارد تومان رسید.
تولید محلول UAN تقریباً دو برابر و به 12409 تن رسید.
این رشد ریالی و تناژی، تقریباً در فروش دیگر محصولات شرکت نیز، تکرار شده است.
رشد 130 درصدی مبلغ فروش اوره کشاورزی داخلی
مبلغ فروش محصول استراتژیک اوره کشاورزی از 591 میلیارد تومان در نیمه سال اول 1399 به بیش از 1354 میلیارد تومان در شش ماهه اول سال جاری رسیده است.
فروش اوره صنعتی نیز 57 درصد افزایش یافت و به حدود 63 میلیارد تومان رسیده است.
در مجموع  فروش داخلی شرکت از مبلغ 932 میلیارد به 2 هزار و 73 میلیارد تومان رسید. به عبارتی فروش داخلی بیش از 100 درصد رشد داشته است.
بازار صادراتی محصولات پتروشیمی شیراز نیز به همان اندازه بازار داخلی گرم بوده و تابستانی داغ را پشت سر گذاشته است.
مبلغ فروش اوره صادراتی از 1618 میلیارد تومان به 3147 میلیارد تومان رسیده که رشد بیش از 100 درصدی داشته است.
مبلغ صادرات متانول نیز از کمتر از 2 میلیارد تومان به بیش از 48 میلیارد تومان رسیده است.
کود مایع ازته UAN صادراتی نیز از حدود 3 میلیاردتومان به بیش از 25 میلیارد تومان رسیده است.
در مجموع فروش صادراتی شرکت از 1630 میلیارد تومان در نیمه سال اول 1399 به 3221 میلیارد تومان در نیمه اول سال 1400 رسیده است. این افزایش 100 درصدی در صادرات ، نشانگر رشد موزون و همگام با فروش در داخل و مقاصد صادراتی است.
با احتساب موارد ذکر شده درآمد عملیاتی شرکت از 2 هزار و 562 میلیارد تومان به 5 هزار و 294 میلیارد تومان رسیده است.
بررسی صورت های مالی شرکت نشان می دهد که علی رغم رشد تورم و هزینه های عمومی، مدیریت این واحد صنعتی توانسته در راستای کاهش هزینه های مالی  گام بردارد و از رشد بیش از حد هزینه های عمومی و اداری جلوگیری کند.
هزینه های مالی شرکت نیز با بازپرداخت به موقع اقساط تسهیلات دریافتی و تسویه بخش مهمی از تسهیلات ارزی، کاهش چشمگیری داشته است.
برنامه ریزی و پیش بینی ها
 با توجه به انجام تعمیرات اساسی واحد های تولید منطقه دو شرکت، برنامه ریزی‌های لازم جهت تولید 1،400،000 تن انواع محصولات و فروش 919 هزار محصول از جمله فروش 258 هزارتن اوره داخلی و 476 هزار تن اوره صادراتی در دستور کار شرکت جهت شش ماهه دوم سال 1400 می باشد.
کارشناسان حوزه پتروشیمی، یکی از دلائل موفقیت مجموعه پتروشیمی شیراز را توجه مدیریت آن به آموزش و ارتقاء منابع انسانی ، عنوان کرده اند.
این شرکت با استفاده از مرکز آموزش مجهز، این امکان را برای کارشناسان، مدیران و تکنیسین های واحدهای مختلف را فراهم ساخته تا از طریق ابزار آموزش، خود را با پیشرفت های روز فناوری و فرایندی همگام سازند.
همچنین پیاده سازی برنامه عارضه یابی و اصلاح چالش ها، بر افزایش کمی و کیفی تولید موثر بوده است.
از جمله برنامه های مدیران شرکت در بحث فروش، تنوع بخشی به مقاصد صادراتی، جهت فروش محصولات صادراتی خود بوده است. در حال حاضر هندوستان، افغانستان، آمریکای لاتین، شرق آسیا، آسیای میانه، آفریقای جنوبی، برزیل و ترکیه از جمله خریداران محصولات شرکت محسوب می شوند.
این مجموعه همچنین با ایجاد یک شرکت فرعی، خدمات خود را به دیگر واحدهای پالایشی و پتروشیمی نیز عرضه می کند.
شرکت های پالایش نفت شیراز، پتروشیمی های کارون، خارک، زاگرس، کرمانشاه، بوشهر، لردگان و مسجد سلیمان از جمله دریافت کنندگان این خدمات بوده اند.
خدمات شرکت فرعی در سال قبل 1399 سودخالصی بالغ بر 45 میلیارد ریال برای شرکت اصلی به همراه داشته است.
به صورت کلی و با توجه به مطالعات بین المللی، بازار محصولات این شرکت، رو به رشد بوده و انتظار می رود پس از فروکش کردن اثرات همه گیری کووید 19 بر اقتصاد، رشد بازار محصولات این شرکت بیشتر گردد. لذا چالش عمده ای برای فروش و افزایش فروش محصولات شرکت در بازارهای داخلی و صادراتی مشاهده نمی شود.
تحلیل فاندامنتال شرکت، یک افق 5 ساله مثبت را برای این مجموعه پیش بینی می کند، سهام پتروشیمی شیراز در پرتفوی صندوق های سرمایه گذاری مختلفی مشاهده می‌شود. این سهام مورد توجه سرمایه گذاران با دید بلند مدتی بوده و می توان از آن به عنوان سهام اتکایی نام برد.
 
 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


درود بر مدیرعامل جدید و درود به مهندس عزیز و با اخلاقمان قنبریان